Eten in Leuven Left ornament Right ornament
()

Eten in Leuven

Eten in Leuven

Eten in Leuven moet voor de restaurantbezoeker altijd een aangename bedoeling zijn. In 2009 werd Leuven de stad van de smaak. En die titel heeft het niet enkel gekregen vanwege haar wereldberoemde pintjes. In de Leuvense horeca vind iedereen zijn goesting wel terug om te eten of drinken. Er zijn betaalbare eethuisjes, brasseries en enkele echte sterrenrestaurants. Een topper tussen al deze restaurants is “De Blauwe Maan”.

De Mechelsestraat, de Vismarkt, de Muntstraat, de Parijsstraat, de Tiensestraat en natuurlijk de Oude Markt… Tal van gezellige straatjes en nog meer gezellige restaurants.

Online reserveren

Eten in Leuven in de Mechelsestraat

Het is eens iets anders dan de typische Muntstraat. De Mechelsestraat, gelegen in het historische hart van Leuven en kende de afgelopen jaren een ware heropleving. In dit historisch kader bevinden zich de leukste boetieks en de meest verfijnde eetgelegenheden in Leuven.

De smaakvolle culinaire winkels en eethuizen geven de straat een zuiders tintje. Een straatje om van te genieten. Restaurant De Blauwe Maan is al 12 jaar aanwezig in de Mechelsestraat en verwent al 12 jaar lang alle Leuvenaars en haar bezoekers met een gastronomische menukaart.

Lekker eten in Leuven bij De Blauwe Maan

eten in leuvenChef Johan Gilbert laat al zijn creativiteit los op het weekmenu, en verwerkt de verse groenten uit de moestuin van zijn schoonvader samen met vis, vlees en extraatjes tot de meest fijne gerechten. Doordacht, verzorgd en in een hedendaagse presentatie. Door het aanbod beperkt te houden, kunnen de klanten op hun twee oren slapen: alles is er kraakvers.

Eten in Leuven in de Mechelsestraat bij restaurant De Blauwe maan is genieten van een culinair meesterschap in een smaakvol interieur, midden in het historisch stadscentrum van Leuven op een boogscheut van de Sint Pieterskerk.

Lekker eten in Leuven in een sfeervol kader

eten in leuvenLekker eten in Leuven in een sfeervol kader… Willen we dat allemaal niet graag doen als “echte” levensgenieters?

Onder het motto ‘terug naar de basis’ wordt u verrast op een Frans-Belgische keuken doorspekt met een magnifieke zuiderse puurheid.

Puur genieten.

 

Lekker eten in Leuven in een historisch pand, met moderne inrichting en een top chef

Een zeventiende eeuws pand in het historisch gedeelte van de stad, een gestileerd interieur en een chef die eens graag buiten de lijntjes kleurt. Hier eet je altijd lekker, vaak origineel, soms gedurfd.

U wordt er  hartelijk onthaald door gastvrouw  Kristie Dehert, zij en haar team stellen alles in het werk opdat de gastronoom op zoek naar nieuwe trends een heerlijk moment doorbrengt. Op de wijnkaart prijkt dan weer een erg uitgebalanceerde selectie Franse, Spaanse en Italiaanse wijnen aan heel eerlijke prijzen, die perfect samengaan met de culinaire pareltjes.

Afhaalmenu bekijken

 

ONS

Adres

 • De Blauwe Maan

  Mechelsestraat 22, 3000 Leuven
  Tel: 016 29 97 47
  E-mail: De Blauwe Maan

ONZE

OPENINGSUREN

 • Maandag: 9:00 - 21:00
 • Dinsdag: 9:00 - 21:00
 • Woensdag: 9:00 - 21:00
 • Donderdag: 9:00 - 21:00
 • Vrijdag: 9:00 - 21:00
 • Zaterdag: 9:00 - 21:00
 • Zondag: Gesloten
SLUIT
CLOSE