Restaurants Muntstraat Leuven Left ornament Right ornament
()

Restaurants Muntstraat Leuven

Restaurants Muntstraat Leuven: ben je op zoek naar een restaurant in de omgeving van de Muntstraat in Leuven? De Muntstraat in Leuven profileert zich als het culinaire hart van de stad Leuven. In deze straat zijn bijna uitsluitend restaurants terug te vinden. De Muntstraat zelf wordt veelal gedomineerd door Italiaanse restaurants, maar u vindt hier zeker ook andere restaurants terug. Denk aan sushi, Grieks, Marokkaans en tal van andere restaurants.

Leuven wordt ook wel eens de parel van Vlaams-Brabant genoemd. Dit heeft deze stad te danken aan zijn moderne uitstraling die gepaard gaat met het historische stadscentrum van Leuven. Als u op zoek bent naar een restaurant in de omgeving van de Muntstraat, dan moet u zeker eens de tijd nemen om slechts 5 minuten verder te wandelen naar de Mechelsestraat.

Online reserveren

Restaurants Muntstraat Leuven of de Mechelsestraat?

Restaurants Muntstraat LeuvenDe Mechelsestraat is net zoals de Muntstraat een van de meest gezelligste straatjes uit Leuven. Hier vindt u de meest verfijnde etablissementen in de stad, zowel qua eten als andere winkels. Maar ook het restaurant De Blauwe Maan is hier gelegen.

Dit restaurant is een zeventiende eeuws pand in het historisch gedeelte van de stad, een gestileerd interieur en een chef die eens graag buiten de lijntjes kleurt. Hier eet je altijd lekker, vaak origineel, soms gedurfd.

Restaurants Muntstraat Leuven leidt ons naar restaurant De Blauwe Maan

Chef Johan Gilbert genoot een klassieke opleiding in Hotelschool Ter Duinen, maar heeft oog en neus voor de evolutie in de hedendaagse keuken. Hij verrast in zijn restaurant met een Frans-Belgische keuken, hij gebruikt bio-producten uit eigen tuin en werkt samen met zorgvuldig geselecteerde leveranciers.

U wordt er  hartelijk onthaald door gastvrouw  Kristie Dehert, zij en haar team stellen alles in het werk opdat de gastronoom op zoek naar nieuwe trends een heerlijk moment doorbrengt.

Op de wijnkaart prijkt dan weer een erg uitgebalanceerde selectie Franse, Spaanse en Italiaanse wijnen aan heel eerlijke prijzen, die perfect samengaan met de culinaire pareltjes.

Restaurants Muntstraat Leuven: “Eens iets anders?”

Restaurants Muntstraat Leuven

Restaurants Muntstraat Leuven: vaak stappen we naar de Muntstraat in Leuven als we op restaurant iets willen gaan eten en wanneer we niet goed weten naar welk restaurant we willen gaan… Even door de Muntstraat sluieren en binnenstappen waar het moment ons naartoe leidt…

Natuurlijk kan het ook zijn dat u naar de Muntstraat komt omdat een van uw favoriete restaurants hier gelegen is.

Restaurants Muntstraat Leuven?

Restaurants Muntstraat LeuvenMaar als het ook eens iets anders mag zijn dan de Muntstraat? Dan willen we u graag uitnodigen om even verder door te stappen naar de Mechelsestraat. Hier kan u het restaurant De Blauwe Maan terugvinden.

Hier vindt u een geweldig restaurant. Zeker niet de goedkoopste, zeker niet de duurste, maar wel een van de lekkerste en meest verfijnde restaurants in Leuven met Belgisch-Franse keuken, lekkere wijnen en een must-have voor alle bourgondiërs en gastronomen onder ons.

Online reserveren

 

 

ONS

Adres

 • De Blauwe Maan

  Mechelsestraat 22, 3000 Leuven
  Tel: 016 29 97 47
  E-mail: De Blauwe Maan

ONZE

OPENINGSUREN

 • Maandag: 9:00 - 21:00
 • Dinsdag: 9:00 - 21:00
 • Woensdag: 9:00 - 21:00
 • Donderdag: 9:00 - 21:00
 • Vrijdag: 9:00 - 21:00
 • Zaterdag: 9:00 - 21:00
 • Zondag: Gesloten
SLUIT
CLOSE