Restaurants Vlaams Brabant Left ornament Right ornament
()

Restaurants Vlaams Brabant

Restaurants Vlaams Brabant: iedereen kent Leuven als de bierstad, maar Leuven is meer dan alleen maar dat. Er zijn tal van mooie bezienswaardigheden, jaarlijks vele evenementen, een prachtig historisch stadscentrum en enkele heel bekende straatjes waar het gezellig troeven is en waar nog meer gezelligere restaurantjes zijn. Iemand die Leuven bezocht heeft, zal het aangename karakter van de stad kunnen beamen. Leuvenaars zijn fiere mensen die hun stad aan iedereen willen tonen. De meest bekende straten in Leuven om gezellig te dineren zijn de Mechelsestraat, de Muntstraat, de Parijsstraat, de Tiensestraat en de Oude Markt.

Online reserveren

Restaurants Vlaams Brabant

Restaurants Vlaams BrabantAls u wilt genieten van een aangename en de meest trendy buurt van Leuven, dan moet u in de Mechelsestraat zijn. Midden in het historisch stadscentrum van Leuven kan u hier mooie winkels, eetgelegenheden en het  beste restaurant van Leuven terugvinden: De Blauwe Maan. Reeds 12 jaar present in Leuven en uitgegroeid tot een een gastronomische sterrenzaak. De chef werkt alleen met bio producten uit eigen moestuin en is een uiterst getalenteerde kok die eens graag buiten de lijntjes kleurt. Benieuwd naar meer? Bekijk dan het menu van dit fantastische restaurant. Behalve lekker eten biedt De Blauwe Maan u ook de mogelijkheid om kleinere gerechten à la spaghetti bolognaise of een koningenhapje af te halen voor degene die lekker willen eten maar niet de tijd hebben om zelf iets klaar te maken.

Online reserveren

Restaurants Vlaams Brabant gaan voor gezelligheid

Er zijn natuurlijk nog tal van andere plaatsen en restaurants in Leuven. De meest bekende is de Muntstraat en de Oude markt. Hier kan u ongetwijfeld vele restaurantjes, pizzeria’s en brasseries terugvinden. Er is voor ieder wat wils.

Restaurants Vlaams Brabant gaan voor smaak

Restaurants Vlaams Brabant: wist u dat Leuven in 2009 de titel kreeg van stad van de smaak. Dat heeft het uiteraard te danken alle lekkere restaurants in Leuven. Als u echter op zoek bent naar het beste restaurant van Leuven dan raden we u ongetwijfeld De Blauwe Maan aan. De Blauwe Maan is geschikt voor restaurantbezoekers die op zoek zijn naar een gezellige avond, verfijnd eten van een culinaire meester chef en een top interieur dat modern maar toch erg gezellig is ingericht.

Restaurants Vlaams Brabant: ga naar Leuven

Restaurants Vlaams Brabant: Leuven is nationaal bekend om zijn uitgaansleven. Er zijn zeer veel uitgaansgelegenheden in de stad, overwegend cafés. De Oude Markt van Leuven wordt, vanwege zijn aaneenschakeling van kroegen, ook wel De Langste Toog van Europa genoemd. De donderdagavond (wegens het studentenleven), de vrijdagavond en de zaterdagavond zijn de drukste uitgaansmomenten. Restaurants Leuven: de Muntstraat profileert zich als het culinaire hart van de stad. De straat, die gedomineerd lijkt door Italiaanse restaurants, heeft na een grondige opknapbeurt ook stilaan een tweede adem gevonden. En de Mechelsestraat heeft na zijn opknapbeurt in het stadscentrum ook een tweede leven gevonden met erg gezellige winkels en het lekkerste restaurant van Leuven: De Blauwe Maan. Dit lekkere restaurant serveert u een Frans-Belgische keuken met uitstekende wijnen aan eerlijke prijzen!

Online reserveren

 

 

ONS

Adres

 • De Blauwe Maan

  Mechelsestraat 22, 3000 Leuven
  Tel: 016 29 97 47
  E-mail: De Blauwe Maan

ONZE

OPENINGSUREN

 • Maandag: 9:00 - 21:00
 • Dinsdag: 9:00 - 21:00
 • Woensdag: 9:00 - 21:00
 • Donderdag: 9:00 - 21:00
 • Vrijdag: 9:00 - 21:00
 • Zaterdag: 9:00 - 21:00
 • Zondag: Gesloten
SLUIT
CLOSE